Japan 2019

Min och min familjs reseblogg

Sol

Publicerad 2013-02-28 16:28:54 i

Då har vi snart gjort vår första jobbvecka, kom in i vardagen väldigt fort! Men är skönt, hade inte vart så kul om man är trött och slö efter 6v semester :)
Kunde vart lite varmare här hemma men solen lyser ju iaf så får väl va glad för det, snart hoppas vi på att våren är här.
Jaha och vad ska man ha att se fram emot nu då?
Förra året hade vi ju ett bröllop att planera, tänk att det snart redan är det år sen..

Trötta

Publicerad 2013-02-26 22:43:02 i

När jag kom hem från jobbet kl 19:20 idag så var det väldigt tyst, kollade in i tvrummet och såg detta.. Trötta efter semestern :)

Utkast: Feb. 25, 2013

Publicerad 2013-02-25 21:56:56 i Allmänt

Då var vi hemma igen. Veckorna har gått jättefort och nu känns det knappt som man varit borta alls :)
Vi har haft det jättebra!
Skönt att komma hem men kunde varit liiiite varmare, men skönt att det är ljusare nu iaf! Hoppas på att våren är här snart.
Nu är det mest jobb,tvätt, tvätt och tvätt som gäller.
Är glad att vi har tvättmaskin, vilket inte var självklart för alla I SriLanka. Vi har det riktigt riktigt bra här!
Blir ett kort inlägg, måste sova för att orka upp i morrn :)

go natt!

Färdig badat

Publicerad 2013-02-22 10:39:02 i

Då är sista doppet avklarat! Nu är vi väldigt redo för att åka hem!
Nu har vi sett och gjort allt som vi ville här i Sri Lanka, många minnen och erfarenheter rikare. Tjejerna längtar till skolan och dagis och jag längtar faktiskt efter att få börja jobba igen med, ska bli skönt med vardag och inte fredag hela veckan.


Men när vi sitter därhemma i 10 minus så kan jag nog inte fatta hur jag kunde skriva så :)
Men kommer bara va värmen som jag skulle sakna skulle nog inte vilja åka tillbaka, inte än iaf :)

Nu ska vi packa!

Sista dan

Publicerad 2013-02-22 03:32:55 i

Då är sista dagen i Sri Lanka kommen, i morgon åker vi hem.
Vart tog dessa nästan 6 v vägen?
Idag har tjejerna bokat bad,bad och bad. Så får bli så, de tycker det är så kul att bada nu när de inte behöver armpuffar längre och kommer nog dröja innan bad och solsemester igen så får passa på idag

Stannar kvar

Publicerad 2013-02-21 19:33:04 i

Vilket lyxhotell vi kommit till här i Colombo! Här behandlar de oss som att vi vore kungafamiljen. Sitter vi i restaurangen så får vi varken ta ut eller dra in stolen själva, varje gång vi ska resa oss och hämta nått ur buffen så kommer de och tar hand om stolen och när vi satt oss lägger de en servett i knät , ens inte vatten får vi fylla på själva när vi drukit upp det, och när vi ätit färdigt men har dricka kvar så kommer en butler och tar glasen på en bricka och bär upp dem efter oss till rummet, hur svårt är det att göra det själva om vi vill ha med det? :)
gick ner för att hämta is men NEJ! Roomservice kommer med det,-- ring ner så slipper du gå hit nästa gång, vi kommer med det till rummet sa de.
Men sa att jag gillar att gå men icke sa Nicke !
Sitter vi i baren och vill gå ut på terrassen ist så får vi inte bära våra glas själva de 20 meterna utan det ska servitören göra ..
Ska folk röka så tänder de cigaretten.
Ska man gå in eller ut genom en dörr så öppnar de alltid dörren åt en. Här får vi sköta oss! Tänk er bara Madeleine som får sitta still som ett ljus., :) går väl så där hon gör grimaser och leker inte nudda varje golvet överallt ;)
Får lite smått panik på det livet,
jag kan själv!! ;)
Får knapp bära in påsarna till rummet om vi vart och shoppat.
De skulle bara veta att jag är såååå långt i från fin som man kan komma.
Jag hatar att be om hjälp och vill klara allt själv så de första dagarna kändes det jobbigt men nu efter 5 dagar har man vant sig lite, så vi kommer väl stå utanför vår dörr när vi kommer hem och undra varför ingen öppnar den och på frukosten kommer vi stå bakom stolarna och undra varför ingen kommer och hjälper oss att dra ut den för oss och ställer fram frukosten som vi vill ha den :)
Sen blir det konstigt att ingen kommer och städar vårt rum varje dag!
Det kommer jag nog sakna mest ;)

Oj oj hur ska vi klara av att komma hem?
Bättre vi stannar ett tag till...

Klocka

Publicerad 2013-02-21 14:41:00 i

Jag har shoppat!!
En klocka som var mer som ett fint armband, blev kär direkt :)
Men så åkte Vi och bada och vad gör smarta jag då ,som inte använt klocka sen1999...
Hoppar i badet!!!!!!
Den stendog direkt..
Även om den kostade 70 kr så kändes det jävligt surt!
Sen så idag när vi var ute i stan så köpte jag en ny , hade den på mig och var jättekär igen.
Då helt plötsligt så åker armbandsklockan helt plötsligt av!! Då har den gått sönder.
Det är inte meningen att jag ska ha en sån

Sköna sängar

Publicerad 2013-02-20 03:32:00 i

Just nu händer det inte så mycket, var och shoppa en sväng igår ,och hälsade på poolen nån timma. Men blir mest att vi sitter under parasollet :) Fjällar av färgen vi fått.
Lite roligt att shoppa här för man behöver inte kolla på prislapparna, allt är billigt , mikael köpte ett par shorts, 4st tshirt ett par solglasögon för 400 kr och då var vi inne på Sri Lankas NK. Taxi chauffören varnade oss för att det var så dyrt i det shoppingcentret så hade vi åkt till en vanlig klädaffär så hade det väl blivit under hälften av vad det kostade. Tjejerna köpte ett linne och en kjol. Sen köpte mikael och tjejerna 13 filmer och 5 cd skivor för 250kr.
Och jag köpte... Håll i hatten nu!!

INGENTING :)
Men såg en jättefin klänning som jag ångrar att jag inte köpte men var mer en klänning som man har om man går på bröllop eller jättefin fest.
Och bröllop är inte ofta vi går på och fina fester har jag aldrig vart med om i bekantskapskretsen ;)
(Om man inte räknar en 5 liters dunk hembränt, 5dl cola och Eddie medusa på högsta volym som fint , men visst kanske man gör det Sandra? ;) )
Skämtosido!
Inte ens i Tidaholm dricker man hembränt längre, inte i mina kretsar iaf :)

Men kan ju va kul att ha en sån klänning ändå, den kostade 220kr.
Ska suga på det lite till, Har ju 3 dagar kvar här så kan ju fortfarande åka och köpa den :)

Dags att väcka tjejerna! Är så sköna sängar på hotellet så man vill inte gå upp :) märks tydligt på tjejerna för här sover de lääänge mot vad de gjort förut.
Men 8:30 är det dags att gå upp och börja dagen :)


Colombo

Publicerad 2013-02-17 13:47:22 i

Nu är vi i Colombo igen! Och det har varit sol i 2 dagar nu :) hoppas det är fint de sista dagarna nu så vi får tanka på sol lite för nu dröjer det länge innan det blir sol och semester igen.
Vi håller på att gör oss i ordning för middagsbuffen här på hotellet nu, går ner och äter den sen händer inte mycket mer idag, läggdags tidigt så vi är pigga och utvilade i morrn för vem vet, det kanske blir molnigt och då blir det shopping!! :)
Mikael har tjatat i 2 dagar nu så får väl offra mig och hänga med ;)

Sol!!

Publicerad 2013-02-16 04:54:06 i

Jaaa blå himmel idag!!! Och vi ska åka härifrån :(
Jaja får hoppas på sol i Colombo med :)

Bajsnödig

Publicerad 2013-02-15 13:46:51 i

Tur vi är de enda svenskar här..
Förut när jag Celine och Madeleine bada så sa Celine : jag är bajsnödig, går på toa. Ok pappa är på rummet sa jag . Sen 5 min efter att Celine kom tillbaka så får Madeleine lite bråttom och säger: jag MÅSTE på toa!!!! Måste bajsa! Och springer till rummet, när hon springer tillbaka så skriker han det högsta hon kan :
- Mamma! Om du ska bajsa så kan pappa torka dig, han sitter och väntar där inne!!

Japp!! Vad bra ;)
Skönt det inte var i kungälvs badhus :)

Regn

Publicerad 2013-02-15 03:56:22 i

Jaha då regnade det igen då men fick njuta några timmar igår med fint väder iaf :) idag får vi nog spendera dagen i lekrummet med pingis, bordshocky och schack :)

Äntligen!

Publicerad 2013-02-14 11:14:17 i Allmänt

Hej! 
 
ÄNTLIGEN fick vi se solen lite!! 
Har varit mulet i 6 dagar :( lite segt. Fnns inte jättemycket att göra om man inte besöker elefanter, sköldpaddor, tempel, teodlingar men allt det har vi redan gjort och inget som är så kul att göra så många gånger :) 
Vi är tillbaka i Bentota igen efter en snabbvisit i Marissa för lite surfande.
Idag bokade videt sista hotellet på vår resa, känns lite tråkigt :( 
5 v har gått hut fort som helst, speciellt nu de sista 2 v men bodde 1 v på ett jättefint hotell, tjejerna älskade poolen, var lite underhållning på kvällarna för alla åldrar så alla vi trivdes som fisken i vattnet så den veckan kändes som 2 dagar. .dock ett dyrare hotell som Ving har med på deras Sri Lanka resor. Men är väldigt svårt att hitta ett bra hotell här. Finns att för 250 per natt men då bor man därefter med, en fläkt som låter och smäller hela nätterna om den ens funkar överhuvudtaget :) 
Så vi tog 2 nätter till på "ving" hotellet innan vi beger oss till colombo och sista veckan här! 
Var på en restaurang på stranden igårkväll och åt. Först frågar de alltid vad man vill dricka och då är det samma varje gång: Do you have à menu? Ooo yes säger han och springer i väg och hämtar den ist för att ta med den direkt ?? 
Sen när vi sagt vad vi vill dricka så frågar han vad vi vill äta och då får vi säga: do you have a menu?? Oooo yes säger han och lubbar i väg. :)  de har alltid en dricka meny och en matmeny, de får ju motion de som jobbar här :)
men iaf han igår fråga vad vi ville ha att dricka och då frågade vi efter drickameny, de hade de inte sa han, ok men vad har ni att dricka då fråga vi, har du inget vi kan se på vad som finns.
Vänta säger han då och kommer tillbaka med 1 Arrakflaska en flaska whisky , en vodkaflaska och en likörflaska, this is what we have and They are really good :)
 öhh Oki tänkte vi och kolla på varann, ska vi dela en flaska arrak eller vodka till maten?? :)  do you have water fråga jag, noo sorry no water...  Så vi fick gå och köpa vatten på restaurangen bredvid. 
 
Mikael har slutat snusa med, 1,5 dagar har han varit snusfri nu och han är rätt rastlös och irriterad redan :) så vi får se om vi är gifta när vi kommer hem igen ;)  
 

safari

Publicerad 2013-02-10 21:40:31 ibilder

Publicerad 2013-02-10 21:35:06 ikort. inlagg

Publicerad 2013-02-10 08:59:41 i

Hej!
blir ett kort inlagg.
vi har det jag kanon! varit pa ett jattefint resort i. 6 natter nu, lite trakigt att aka darifran:(
men nu ar vi i Marissa igen . surfardags. trivdes bra har sist sa bokade 3 natter tillatt borjamed.
2 v kvar nu sa ska njura allt vad vi har nu

Sri Lanka nationaldag

Publicerad 2013-02-08 04:56:46 iSri Lanka nationaldag 5 Feb. fest pa gator och torg .

Sri Lanka nationaldag

Publicerad 2013-02-08 04:56:37 iSri Lanka nationaldag 5 Feb. fest pa gator och torg .

Feb. 06, 2013

Publicerad 2013-02-06 02:18:22 i

hej pa er!
Nu har vi kommit till ett jattefint resort och spa hotell. jatte pool som tjejerna ar belt galna i, de badar hela dagarna och tranar pa att simma och malet for de ar att kunna det tills vi aker harifran pa sondag. :)
min mobil har blivit stulen sa kommer inte ha lika mycket tillgang till bloggen nu :(
var pa polisstationen och anmalde det igar och det va en annorlunda upplevelse kan man saga.. backa tiden ca 100 ar. stod fangar bakom ett galler i ett litet litet rum. 4 st sag jag som kolla ut genom gallret pa mig . fragade min tuk tuk chauffor som korde mig till polisen vad de hade gjort, det ar.ett fangelse ,2 dagar star de dar och vantar pa ratten sen tillbaka tills de ska aka till det riktiga. de hade inga sangar och absolut ingen tv Eller tvspel som de har har hemma :) vatten fick de genom gallret, de stod med var sin flaska som polisen fyllde pa utifran, de var helt galna nar de fick lite vatten . allt ar i gratt , de skriver rapporter I en stor bok, limmar in papper i blocken , inga datorer dar . skrivmaskin ar lyx! polisen tog upp sin mobil. var en san som man drar upp locket for att fa fram knapparna , halften av knapparna var.

borta och den som man drar upp var det glapp i sa tog lite tid att ringa. en iphone kostar 3,5 manadsloner har sa inte vanligt att de har det , min tuk tuk chaffis holl pa att kora av vagen nar jag sa vad den kostar i deras pengar.har.nog bara sett 1som haft iphone undertiden vi varit har. annars ar det de som vi anvande for 10-15 ar sen. min tuk tuk chaffis akte dit.for fortkorning med igar nar vi skulle till polisen , men de hade ingen kamera de tog han med riktigt,.vinkade bara in han och snabbt fram med en boterslapp , gick I 55.. han blev forstord iaf for han ville ju bara hjalpa mig till polisen, fragade hur mycket den var pa och i svenska pengar 25 kr. sa gav han det i dricks nar jag hoppade av :)
ja var en liten annorlunda dag igar som jag.sent kommer glomma

Bild

Publicerad 2013-02-04 11:02:01 i

Bild

Bad

Publicerad 2013-02-04 10:49:01 i

Bad

Gud

Publicerad 2013-02-03 03:10:29 i

Är andra morgonen rad som jag blir väckt av böneutropet kl 5:30! 30 min håller det på, sen börjar allt tutande på alla bilar efter det så omöjligt att somna om.
Här är de både buddister , muslimer och lite kristna men känns som det är mest muslimer här vi är nu. igår hade massa affärer rökelser och så stod de och sjöng och bad inne i dem när vi var på shoppingtur.
Celine har börjat fråga vad en Gud är och om vi tror på nån Gud.
Det är nu man ångrar att man inte va med mer på religionen i skolan :)
Men berättade att Adam och Eva var de två första människorna och de fick hmm var det 3? :) söner.. Ja och sen så kan jag faktiskt inte förklara hur de förökade sig :)
Jag får nog ta och läsa på lite om Gud.

Idag ska vi åka tåg i bergen ner till Colombo igen, måste dit och förlänga visat. Turistvisat vi har är för 30 dagar så måste fixa för 2v till :)

Sen har vi bokat ett hotell i 5 nätter till att börja med. nu har vi rest runt i 3 v så ska bli skönt att bara va på samma ställe några dagar. Få tvättat lite och ha det gött :)

Safari

Publicerad 2013-02-02 10:14:05 i

Då har vi kommit en bit uppåt i landet, närmare bestämt 25 mil till en stad som heter Kandy.
Vi gjorde ett stopp på vägen och åkte på safari i en nationalpark. Såg massa elefanter , bufflar, påfåglar, örnar, och ett annat djur som jag inte vet vad den heter men vet att den äter ormar iaf :) var lite otäckt när man var 2 meter ifrån de riktigt stora elefanterna :) men var bara jag som var rädd för att de skulle hoppa på oss.
Sov på ett hotell 1 natt innan vi åkte vidare 20 mil hit. Tog oss 6 timmar med taxi! Vägarna och trafiken är katastrof här!
Nu har vi ett helt hus för oss själva upp i bergen med fantastisk utsikt.
Tog en Tuktuk ner till stan idag.
Mikael och tjejerna klippte sig, 35 kr för alla! Sen om det blev så rakt är en annan femma ;)
Nu sitter vi och väntar på vår Lunch som vi beställde för 1 Tim och 30 min sen, här får man varit ute i väldigt god tid och ALDRIG va hungrig när man beställer.
Stannar här en natt till så i kväll ska vi bestämma vart det bär av i morgon

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela