Thailand 2023

Min och min familjs reseblogg

Disco

Publicerad 2013-01-19 09:06:09 i

Då har vi kommit till Bentota. Taxi i 2 Tim men var bara 6 mil hit. Det går inte fort i trafiken ändå kör de som galningar.Finns nog inga trafikregler här utan störst kör först, jo förresten!! De får ju inte prata när de kör Tuk Tuk :) Ska nån svänga så svänger de bara , kollar inte om det kommer nån. Så ska nog vara glada att det går i 50-60 här :) tutas överallt. Är inga stora vägar utan affärer och affärer längst hela vägarna.Inte som i Sverige att när man åkt igenom en stad så tar det ett par mil till nästa, här avlöser en ny stad så fort den andra slutar.

Bor nu på ett mindre resort precis vid stranden. Lugnt och skönt.
Inte mycket turister här heller så blir uppassade som vi vore kungafamiljen. Får inte ens fylla på colan i glaset själva.
Tomt i både pool och på stranden idag, helt själva!
Idag har vi varit och kollat på sköldpaddor, fick hålla i sköldpaddsägg och små sköldpaddor, så söta.

Igårkväll efter vi kollat på solnedgången så frågade vi en som körde TukTuk om han kunde köra oss till något mysigt strandställe med lite musik och några fler folk, var ju helt dött på vårt..
Då körde han oss till ett jättemysigt ställe ca 1 km från vårt, när vi kom fram så var vi ju ensamma där med, men beställde in lite mat och dricka, sen säger servitören att stället är abonnerad för 45 indier i kväll men det är helt ok att ni är här! Öhh tänker vi, känns ju inte helt rätt att sitta där när de bokat en strand, dj, 2 barer,Disco, discolampor och eldfacklor. Men tänker att vi hinner nog äta upp, vi har ju ändå beställt . De kommer nog inte än men precis då stannar en buss och ut väller alla de 45 indierna. Gubbarna springer till baren, ett glas i varje hand går de därifrån med, hällde i sig,
tjejerna sätter sig vid ett bord.
Efter 15 min börjar gubbarna dansa bland discoljuset och eldfacklorna, där sitter vi ,känner oss inte alls i vägen :) men de verkade inte bry sig. Folk säger att Svenskar dricker så mycket men efter igårkväll så tror jag Indier leder :)
Bokar man en TukTuk här så stannar den som kör tills man är klar. 20 svenska kr skulle våran ha för att köra oss, vänta på oss där i ca 2 Tim sen köra hem oss. Vi sa till han att han kunde åka och sen komma tillbaka men nej! Han skulle vänta.
Var samma med de 2 som körde oss i morse till sköldpaddorna, de gick med oss hela tiden där tills vi ville åka hem.

Oj nu kom en som jobbade på hotellet, Celine tappa sin handduk på sanden, och vi är ju för fina för att ta upp den själva ;) så han kom springandes direkt tog upp den och bytte ut den till en ny. Känns lite pinsamt :) men hjälper inte att vi säger att det är Oki, vi gör det själva.

Nu ska vi hoppa i poolen :)

Kommentarer

Kommentera inlägget

Publiceras ej

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela