Thailand 2023

Min och min familjs reseblogg

Uppe bland bergen

Publicerad 2013-08-16 16:31:30 i Allmänt

Kl 9:30 fick vi vänta bilen som vi lånade idag. En liten grön sak. Hade kollat ut en väg vi skulle köra, uppe bland bergen. Skulle va ca 6 mil till Sollen ,dit vi skulle,stod det när vi kollade på kartor på iphonen.
Innan berget började sa vi att,ska vi tanka nu eller efter, men hade mellan närmare 1/2 tank kvar och vi skulle ju bara 6 mil så bestämde att vi skulle göra det när vi kom fram till Soller. 20 l måste det ju va i tanken iaf.
Vägarna i berget va riktigt kringelikrokvägar! Och gick inte köra mer än i 30-40km/h . 5 -10min upp i berget så åker bensinmätaren när mer än hälften..
Oppps!! Va fan!
Lätt att tanka här! Gör den såna hopp så kommer vi inte långt.
Men tänkte att när den väl är nere på det röda så har man väl 10 liter i reserven, så hoppades på att klara oss de 5,5 milen som va kvar enligt kartan..
När vi har åkt i ca 1 timme och tycker att vi borde va framme nu, så kommer en skylt , då har vi bara kommit 2 mil!!! Och mätaren har ju inte ökat direkt, den sjunker! Nu är det bara millimeter från det röda..
lite smått panik men behåller ändå lugnet .
Börjar bli tacksam för varje meter bilen går framåt. Är glad att jag inte tog tofflor på mig när vi ska behöva gå de sista 4 milen för bensin.
När vi äntligen kommer till någon form av stad så finns ju självklart ingen bensinstation, frågar en gubbe som går på gatan om han vet nån.
Enda han säger är att hoppas ni inte har bråttom..
Nädå, inte alls .hmm!!
Tiden går och mätare åker mer och mer ner.
Börjar komma på massa bra idéer på vad vi gör om vi får bensinstopp men högt uppe på ett berg så kändes det som att det inte fanns jättemånga bra idéer som Mikael hade gillar för han hade inte vart helt nöjd med att få vandra hela dagen och natten ist för en biltur vi skulle ta :)
Efter 1,5 timme så ser vi äntligen en bensinstation, har nog aldrig blivit så glad för lite bensin. Tankade i 30 liter och tänkte att tanken borde ju nästan bli halv iaf. Men när vi sätter oss i bilen så är den nästan full??
Så ca 35l rymde bilen så kan inte vart mer än några dl kvar när vi stannade för att tanka. Var nog inte 10 liter kvar i reserven då den är på det röda, det va nog 0 liter.
Så det som vi trodde va 20 liter va inte riktigt det, för på 20 liter kommer man ju lätt 6 mil. Sen om 6 mil stämde vet vi ju inte för tog lååååån tid för att komma fram :) fast när man kör i 40km / h så tar det tid att komma fram.
2,5 timme sammanlagt för 6 mil.
Det enda vi kollade på var flera brännskadade berg, helt svart!
Var nog där det brann för 3v sen.
Så var väl inte så vackert och bergen efter det så kollade vi mest på bensinmätaren.
Men på vägen hem när bilen nästan va fulltankad så kunde vi slappna av mer och kolla. Var jättefint! Och vad högt upp vi va! Phu! Kändes lite som vi åkte på safari på vissa ställen fast utan djur.
En spännande upplevelse va det ju, vi gillar ju när det händer grejer och det hade vi ju kunnat få känna på :)

Nu blir det lite siesta och yatsy innan middag i kväll.

Kommentarer

Postat av: Majken

Publicerad 2013-08-17 18:12:34

Hejsan!
Känner igen känslan lite grann,körde från Tyskland genom Danmark då mätaren var på rött,bensinmackarna ligger inte så tätt på motorvägarna som man önskar ibland.Jag har ju dessutom livlig fantasi,såg min framtid och åldrande fortskrida där vid vägkanten,ve och fasa!Men det mesta brukar ordna sig,så även denna gång.
Förresten.....vinet är jättegott!Hälsn.M

Kommentera inlägget

Publiceras ej

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela